VBRO FaceBoek

DE GEBOORTE VAN RADIO VBRO...

...het was de laatste week van mei 1981. Helemaal alleen in mijn feestzaal, het "Norbert Hey Center", alle deuren gesloten en met slechts de hoogstnodige belichting : zo begon het verhaal van mijn eigen radio die ik de naam "VBRO" gaf. Ik maakte een "endless tape" (bandje dat zich voortdurend herhaald) met leuke hits uit 1981, afgewisseld met "golden oldies". Tussen de muziekjes door kondigde ik de start aan van de eerste niet-officiële Brugse Radio. Met regelmatig ook de vermelding dat medewerkers welkom waren. Dit bandje ging op 11 juni 1981 voor het eerst in de ether. Maar dat is weer een ander verhaal.

HIJ WAS TE HOLLANDS...

...en zij veel te jong. Had ik de adviezen van medewerkers moeten volgen dan waren Erik Deboodt en Sheila nooit hun radiocarrière bij Radio VBRO kunnen beginnen. Bijna alle DJ's in spe imiteerden in die tijd de Nederlandse DJ's van de zeezenders. Ook Erik  "Deboodt" (vandaar de zelfgekozen naam). En op talent staat geen leeftijd : na een stemproef van enkele minuten wist ik het al :  Sandra was geboren voor de radio. Haar radionaam werd Sheila (om de vrienden van "Miss Sheila wat publi te geven). Erik Deboodt,  ik noemde hem "Boodt (met "dt") of "Boodtje" naargelang de omstandigheden (Nico Blontrock) is nu bij VRT Radio 2 (West-Vlaanderen) en Sheila (Sandra Stacius) bij VRT Radio 2 (Oost Vlaanderen). Hieronder uit het VBRO archief : hun toenmalige sollicitatie brieven met als inzet een recente foto. ...het was de laatste week

DE GEBOORTE VAN RADIO VBRO...

...dat Radio VBRO voor het eerst in de ether kwam. Toen we 5 jaar bestonden (in "onwettige" tijden, een eeuwigheid) werd dat          uitbundig gevierd in het chique "Novotel". Bij Paula Dhondt, de toenmalige Minister van RTT, stond ik op een goed blaadje.  Voor haar ACW had ik nl. nog een groots feest succesvol geregisseerd. En ik bekwam van haar het "nooit-geziene" : de RTT zelf  zorgde voor de straalverbinding tussen het hotel en de uitzendstudio. Het feest ging dus rechtstreeks in de ether. Voor mij en VBRO is het een ramp geweest dat er, na verkiezingen, een ander Minister kwam. Opnames van het feest door de Brugse Televisie  zijn onlangs teruggevonden. Men is die aan het restaureren en nu reeds kreeg ik enkele de foto's (stills) toegestuurd....dat Radio VBRO voor het eerst in de ether kwam. Toen we 5 jaar bestonden (in "onwettige" tijden, een eeuwigheid) werd dat uitbundig gevierd in het chique "Novotel". Bij Paula Dhondt, de toenmalige Minister van RTT, stond ik op een goed blaadje.  Voor haar ACW had ik nl. nog een groots feest succesvol geregisseerd. En ik bekwam van haar het "nooit-geziene" : de RTT zelf  zorgde voor de straalverbinding tussen het hotel en de uitzendstudio. Het feest ging dus rechtstreeks in de ether. Voor mij en VBRO is het een ramp geweest dat er, na verkiezingen, een ander Minister kwam.

ZO'N 250 WEKEN (1982 / 1985)...

...verzorgde ik de hele redactie en lay-out van het programmablad van Radio VBRO. Gratis verspreid in alle populaire handels-, muziek- en platenzaken uit de streek. Elke week aantrekkelijke inhoud vinden was niet vanzelfsprekend. Op de voorpagina's bemerk je dat ik niet bang was voor een sterke uitspraak. "Norbert en zijn Hey Meisjes" was toen nog gekend bij grote publiek en dus was een kiekje van de groep of een van de meisjes, leuk meegenomen... Frederik (Thomas), die Radio VBRO nu door zijn 35e bestaansjaar leidt, heeft als tiener alle exemplaren verzameld en... bijgehouden. Een onschatbare bron van herinneringen en informatie. Het programmablad verdween pas toen ik een volle pagina voor "De VBRO Radiokrant" kreeg in het populairste gratis huis-aan-huis blad "De Streekkrant".

HET VOLLEDIGE NORBERT WEB

...is bij voorker te bekijken op PC (of eventueel tablet) : https://www.norbert.be/